خرید خودرو در ترکیه

در ترکیه و شهرهای بزرگ آن مانند استانبول، آنکارا و ازمیر سیستم حملونقل عمومی خوبی دارند و در این شهرهای پرتردد احتمالا استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی گزینه مناسبتری باشد اما داشتن خودرو به خصوص زمانی که به کشوری دیگر مهاجرت کرده باشید؛ مزیتهای بسیار زیادی دارد. در این مطلب از وبسایت حیاطمون نکاتی را بهتر است پیش از خرید بدانید را بررسی میکنیم. با ما همراه باشید:
در ابتدا باید بدانید هدف شما از داشتن خودرو در ترکیه چیست؟ اقامت شما در ترکیه کوتاه مدت است یا بلند مدت ؟ در چه شهری زندگی میکنید؟ بودجه شما چقدر است؟ اگر اقامت شما در ترکیه کوتاه مدت است و در شهری پرتردد زندگی میکنید شاید گزینه اجاره خودرو برای شما مناسبتر باشد زیرا که هزینههای نگهداری خودرو بسیار زیاد است و در ضمن باید گواهینامه ترک یا گواهینامه بین المللی داشته باشید که نحوه اخذ آن را در مطلب دیگری از مجله حیاطمون بررسی کردهایم.
مقاله مرتبط: اجاره خودرو در ترکیه
انواع خودرو در ترکیه
در ترکیه دو نوع خودرو برای خرید وجود دارد: خودرو بنزینی و خودرو دیزلی. هرکدام از این خودروها مزایا و معایب مختص به خود دارند. خودروهای بنزینی معمولا ارزانتر از خودروهای دیزلی هستند در صورتی که خودروهای دیزلی مصرف سوخت و همچنین هزینه کمتری نسبت به خودروهای بنزینی دارند. البته که خودروهای دیزلی با اینکه هزینه بیشتری دارند، محبوبتر از خودروهای بنزینی هستند چون افت قیمت کمتری در سال دارند و به همین دلیل خرید خودرو دیزلی در مدت زمان زیاد به صرفهتر است.
خرید خودرو برای ایرانیان
خرید خودرو برای اتباع خارجی بسیار راحتتر از شهروندان ترکیه است زیرا که افرادی که در ترکیه اقامت دارند، نیازی نیست برای خودرو خود مالیات پرداخت کنند. اما این نکته شامل مالیات بر جاده نمیشود و شما باید هرسال آن را پرداخت کنید. البته محدودیتی برای اتباع خارجی در نظر گرفته شده که هیچ فرد دیگری غیر خریدار و اعضای درجه یک خانوادهاش اجازه استفاده از خودرو را نخواهند داشت و در صورت تخلف جریمه خواهند شد. نکتهی دیگری که باید بدانید این است که شماره پلاکی که به شما داده میشود با کارت اقامت شما معتبر است، پس حتما کارت اقامت یا کیملیک خود را تمدید کنید. البته ممکن است در هنگام فروش آن به مشکل بربخورید زیرا حتما باید به فردی با شرایط خودتان ماشین را بفروشید.

خرید خودرو دست دوم در ترکیه
جالب است بدانید که در ترکیه خرید خودروهای دستدوم رواج بیشتری دارد زیرا هزینه کمتری دارند. مجموعه حیاطمون شرایطی را برای ایرانیان ساکن ترکیه فراهم آورده که شما جهت خرید خودرو دست دوم و یا هر لوازم دست دوم دیگری مانند لوازم خانگی، لوازم آشپزخانه و ... میتوانید به وب سایت حیاطمون مراجعه کنید و لوازم مورد نیاز خود و انواع خودروها را به صورت آنلاین از چهار شهر استانبول، آنکارا، ازمیر و آنتالیا جستجو کرده و با مشاهده اطلاعات فروشنده و امکانات هر خودرو و پس از بررسیهای لازم و مقایسه هزینههایشان، خرید خود را در بستری امن انجام دهید. به یاد داشته باشید که قبل از خرید خودروی دست دوم حتما آن را به معاینه فنی ببرید.
اما برای به نام زدن خودرو چه کاری باید انجام دهید؟
در هرشرایطی شما باید خودرویی که میخرید را به نام بزنید و برای اینکار باید به نوتر مراجعه کنید البته نگرانی بابت زبان ترکی نداشته باشید در اکثر نوترها مترجمهای رسمی ترکی حضور دارند. هزینه به نام زدن خودرو حدود 250 لیر خواهد بود و بعد از پرداخت هزینه میتوانید کارت ماشین و سند خودرو را تحویل بگیرید. بعد از آن میتوانید با مراجعه به اداره پلیس پلاک خودرو را بگیرید و سپس خودروی خود را بیمه کنید. بیمه شخص ثالث برای همه خودروها اجباری و بیمه بدنه اختیاری است.
خرید خودرو صفر در ترکیه
سادهترین راه برای خرید خودرو مراجعه به وبسایت رسمی شرکتهای خودروسازی است. در وبسایت این شرکتها میتوانید انواع مدلهای خودروها را ببینید قیمتهای آنها را با هم مقایسه کنید. در ترکیه خودروهای ساخت آلمان، فرانسه و ژاپن محبوبتر هستند البته که برندهای ترکیهای هم کیفیت خوبی دارند. پس از انتخاب خودرو میتوانید برای دیدن خودرو و تست کردن آن به نمایندگی آن شرکت در شهر خود بروید. یادتان باشد هنگام خرید خودرو حتما چانه بزنید و تخفیف بگیرید. چانه زدن از آداب و رسوم مردم ترکیه است.

قیمت خودرو در ترکیه 2020
قیمت خودرو در ترکیه این اواخر هرماه افزایش داشته و این به دلیل نواسانات قیمت دلار و هزینههای بالای گمرک برای واردات خودرو و همچنین کردیتهایی که دولت و بانکها به مردم میدهند است تا جایی که به طور متوسط تا 7000 لیر افزایش داشته است.
قیمت بعضی از خودروها در ترکیه را گفتهایم و البته لازم به ذکر هست که این قیمتها در ماه آگوست سال 2020 معتبر است:
تویوتا کرولا: 142 هزار لیر، رنو سیمبل: 115 هزار لیر، هوندا سیویک: 197 هزار لیر، نیسان میکرا: 144 هزار لیر، فیلت پاندا: 103 هزار لیر، آلفارومئو جولیتا: 253 هزار لیر، داچیا لوگان: 118 هزار لیر
سخن پایانی ...
در این مطلب از مجله حیاطمون به بررسی نحوه خرید خودرو و بررسی نکاتی هنگام خرید آن پرداختیم. نکته آخری که باید بدانید است که خرید خودرو یک نوع سرمایهگذاری در ترکیه به حساب نمیآید برای سرمایهگذاری بهتر است گزینه خرید ملک در ترکیه را در نظر بگیرید. در مطلب دیگری از مجله حیاطمون به این مورد پرداختهایم.