کاریابی در ترکیه

ترکیه یکی از کشورهای با موقعیتهای کاری، تحصیلی و سرمایهگذاری بسیار خوب است و معمولا اولین مقصد مهاجران است. یکی از مسائل و مشکلاتی که در مهاجرت ممکن است به وجود آید کاریابی است. در این مطلب از وبسایت حیاطمون به مسئله کاریابی در ترکیه میپردازیم و درباره آن صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید:
نحوه اخذ اقامت کاری
ترکیه به دلیل همسایگی با ایران و بازار کار و شرایط کاری خوبی که دارد مقصد اصلی ایرانیان است. یکی از راههای اقامت در ترکیه گرفتن ویزای کاری از ترکیه است. در واقع هر فرد برای کار در ترکیه نیاز مجوز و ویزا دارد که مجوز کار در ترکیه از وزارت کار صادر میشود اما نحوه اخذ ویزا و انواع آن متفاوت است.
انواع ویزای کار در ترکیه:
• ویزای کار یک ساله: این نوع ویزا مخصوص افرادی است که تازه شروع به کار کردهاند که بعد از امضای قرارداد صادر می-شود.
• ویزای کار دائم: این نوع ویزا برای افرادی است که 8 سال سابقه کار و زندگی در ترکیه را دارند.
• ویزای کار مستقل: این نوع ویزا ویژه افرادی است که 5 سال سابقه کار در ترکیه دارند و میخواهند یک کسب و کار به صورت مستقل در ترکیه راهاندازی کنند.
• ویزای کار ویژه: این نوع ویزا فقط به افراد تعلق میگیرد که در حوزه علم و فناوری سرمایهگذاری کرده باشند، با یک شهروند ترک ازدواج کرده باشند، جزو شهروندان اتحادیه اروپا باشند و یا دارای اجداد ترک باشند.
• ویزای کار موقت ویژه: این نوع ویزا برای افرادی است که به هر دلیل اقامت کاری کوتاهمدت دارند برای مثال فیلمسازان و خبرنگاران و یا ورزشکاران.
شرایط اخذ اقامت کاری
*داشتن پیشنهاد کاری از طرف یک شرکت معتبر از نظر وزرات کار ترکیه
*داشتن اقامت توریستی، ویزای درمان و ویزای ورزشکاران
در صورتی که این شرایط را ندارید میتوانید برای دریافت اقامت توریستی اقدام کنید و سپس در ترکیه جستجو برای کار را آغاز کنید.
مدارک لازم برای اخذ ویزای کاری
دفترچه اقامت، ارائه برگه اقامت و پاسپورت، یک قطعه عکس، کد ملی ترکیه، برگه درخواست کار + پیشنهاد کاری از کارفرما، مدارک تأیید صحت پیشنهاد کاری، برگه درخواست الکترونیکی، تایید مدارک شرکت که میخواهید در آنجا کار کنید، آدرس ایمیل کارفرما، کد رمز دولتی کارفرمای خود، حداقل مدرک تحصیلی دیپلم
سایتهای کاریابی
اگر شرایط کار در ترکیه را دارید میتوانید به صورت آنلاین در وبسایتهای معتبر شغلهای مرتبط با خود را جستجو کند. اولین گزینه شما برای جستجوی کار شبکههای اجتماعی هستند. پس صفحات مرتبط با شغل خود را دنبال کنید شرکتهای زیادی آگهی استخدام خود را در پیج اینستاگرام، تلگرام و ... قرار میدهند. یکی از معروفترین شبکههای اجتماعی لینکدینLinkedin است که میتوانید افراد حرفهای را در آنجا دنبال کنید. یکی وبسایتهای معتبر نیز indeed است که در واقع برای جستجوی کار در همه کشورهاست.
وبسایتهای ترکیهای برای کاریابی شامل Kariyer، Yenibiri، Xing، Elemanonline، Secretcv، Iskur، Kariyerzirvesi هستند که میتوانید به جستجوی کار در آنها بپردازید.
مجموعه حیاطمون، اولین پلتفرم درج آگهی رایگان در ترکیه نیز برای ایرانیان ساکن ترکیه شرایطی را فراهم آورده که شما میتوانید با مراجعه به وبسایت حیاطمون، بخش جستجوی آگهی کار در ترکیه را مشاهده کنید. این وبسایت فارسیزبان و مختص به ایرانیان است و شما میتوانید آگهیهای کار در شهرهای بزرگ ترکیه مانند استانبول، آنکارا، ازمیر و آنتالیا مشاهده کنید. علاوه بر آن مجموعه حیاطمون بستری را فراهم کرده تا شما بتوانید لوازم دست دوم خود را نیز آگهی کنید و به فروش برسانید و یا لوازم مورد نیاز خود را در میان آگهیها جستجو کنید.
بهترین شغلها برای مهاجران
مهاجرت و زندگی در کشوری دیگر همراه با چالشهای بزرگ و مشکلات فراوان است یکی از این مشکلات انتخاب کار مناسب در آن کشور است. افرادی که قصد کار در کشوری دیگر مانند ترکیه را دارند باید از بازار کار آن کشور به خوبی آگاه باشند برخی از شغلها برای مهاجران ترکیه مناسبتر هستند که در این بخش آنها را معرفی میکنیم. یکی از شغلهای پرطرفدار در ترکیه معلمی است. اگر به زبان انگلیسی و ترکی استانبول مسلط هستید به راحتی میتوانید در ترکیه معلم زبان شوید. در مجموعه حیاطمون نیز کلاسهای آموزشی زبان انگلیسی و زبان ترکی استانبولی به صورت آنلاین برگزار میشود برای اطلاع از نحوه ثبت نام به وبسایت اصلی مراجعه کنید. البته در صورت تسلط بر این زبانها میتوانید کار مترجمی هم انجام دهید. پرستاری از کودکان، بازاریابی و فروش نیز در ترکیه شغلی مناسب است و یافتن آنها بسیار آسان است.
سخن پایانی ...
در این مطلب از مجله حیاطمون درمورد موقعیتهای شغلی، شغلهای پردرآمد و به طور کاریابی سخن گفتیم. در مهاجرت به ترکیه ممکن است مسائل و سوالات زیادی مانند چگونگی اخذ اقامت در ترکیه، انواع اقامت، تحصیل در ترکیه، خرید لوازم ضروری و ... برای شما ایجاد شود که در مطالب دیگر به این سوالات نیز پاسخ دادهایم.