دکوراسیون خانه به سبک مینیمال

سبک مینیمال اخیرا به یک سبک پرطرفدار تبدیل شده است و تنها یک سبک دکوراسیون منزل است بلکه تبدیل به یک نوع سبک زندگی شده است. در این مطلب از وبسایت حیاطمون به معرفی این سبک و کاربرد آن در دکوراسیون منزل میپردازیم. با ما همراه باشید:
سبک مینیمال چیست؟
مینیمال (minimal) یک لغت لاتین به معنای حداقل است. همانطور که از نامش مشخص است در این سبک از حداقلها استفاده می-شود و از هرگونه شلوغی دوری میکنند. معادل زندگی مینیمال یا مینیمالیسمی در زبان فارسی سادهگرایی و سادهزیستی است و مینیمالیست به کسی گفته میشود که از این سبک پیروی میکند.
مینیمالیسم در ابتدا سبک و مکتب هنری است و در طول تاریخ بر همه هنرهای نقاشی، موسیقی، معماری، هنرهای تجسمی و حتی ادبیات تاثیر گذاشته است. امروزه این سبک در زندگی روزمره و دکوراسیونهای منزل نیز تاثیری زیادی گذاشته است.
فواید زندگی مینیمال
دکوراسیون خانه ما نشاندهنده شخصیت و نوع زندگی ماست. انتخاب سبک مینیمال به عنوان یک سبک زندگی میتواند فوایدی زیادی برای ما داشته باشید و یکی از آنها آرامش ذهنی بیشتر است زیرا فضای خانه از وسایل اضافی خالی است و ذهن درگیر فضا نمیشود. از دیگر فواید آن احساس اعتماد به نفس بیشتر، احساس آزادی بیشتر، ترس از شکست کمتر و شادتر بودن در زندگی است.

ویژگیهای سبک مینیمال در دکوراسیون خانه
در دکوراسیون به سبک مینیمال ابندا باید کاربرد لوازم را در خانه درک کنید و لیستی از لوازم ضروری را داشته باشید. گفتیم در سبک مینیمال از حداقلها استفاده میشود و فضا تا حد امکان ساده است. اما در این سبک قواعد و اصول خاصی وجود دارد که در اینجا به بررسی آن میپردازیم:
فضای خالی
فضاهای خالی اصلیترین عنصر در سبک مینیمال هستند پس در قدم اول لوازمی که باعث شلوغ شدن و درهمریختگی فضا میشوند باید حذف شوند. در این سبک تنها از وسایل ضروری و کاربردی استفاده میشود و بقیه فضا خالی میماند. چیدمان لوازم باید هدفمند باشند و در جایی درست قرار بگیرند. لوازم تزیینی تجملی معمولا جایی در این سبک ندارند اما از برخی وسایل تزیینی که کاربردی هستند میتوان استفاده کرد.
رنگ
پالت رنگی که در سبک مینیمال استفاده میکنند معمولا از رنگهای خنثی مثل سفید، خاکستری، بژ به عنوان رنگ اصلی تشکیل شده و سپس رنگ مشکی و گاهی صورتی ملایم را با رنگهای اصلی ترکیب میکنند. دیوارهای خانه و سطوح در این سبک نیز هیچگونه طرحی ندارند و یک رنگ ساده سفید یا کرم رنگ دارند. پارچههای مبلمان نیز ساده و بدون طرح و معمولا به رنگ سفید با کوسنهای مشکی یا کرم هستند. در این سبک بیشتر برروی رنگهای مشابه تمرکز میشود برای مثال اگر بخواهید از رنگ خاکستری به عنوان رنگ اصلی استفاده کنید؛ برای ترکیب کردن از رنگهای همخانوادهاش که در همان طیف رنگی هستند استفاده کنید.
مقاله مرتبط: 10 مدل مبلمان در دکوراسیون منزل

اشکال
در سبک مینیمال از شکلهای هندسی ساده مانند مربع و مستطیل و خطوط صاف استفاده میشود. اما حتما استفاده از این اشکال الزامی نیست؛ موضوع مهمتر این است که یک فرم را به عنوان پایه و اساس دکوراسیون انتخاب کنید و در این فرم را همهجای خانه استفاده کنید. برای مثال میزهای مستطیلی شکل با یک گلدان استوانهای ساده و مبلمان راحتی و ساده از نوع لاوسون یا لاوسیت شاید انتخاب خوبی باشند.
نور
نور در سبک مینیمال بسیار مهم است. در سبک مینیمال فضای باز را انتخاب میکنند و معمولا از لوسترهای بزرگ و کریستالی استفاده نمیکنند به جای آن سعی میکنند بیشترین میزان از نور طبیعی را بگیرند. بهترین راه برای داشتن نور طبیعی پنجرههای بزرگ و پردههای ساده سفید رنگ است که نور به راحتی از بین آنها عبور میکند.
متریال
در سبک مینیمال دو متریال بتن و چوب برای سطح زمین میتواند انتخاب خوبی باشد اما برای خارج کردن فضا را از حالت بیروح بودن از فرشها و گلیمهای جاجیم که ضخیمتر هستند با رنگهای خنثی میتوان استفاده کرد در این صورت فضا کمتر خالی به نظر میرسد. برای روکش مبلمان نیز میتوان از پارچههای پورشه ساده استفاده کرد.
اگر از لوازم خانگیتان ناراضی هستید ...
وبسایت حیاطمون شرایطی را برای ایرانیان ساکن ترکیه فراهم کرده است که میتوانند به صورت رایگان آگهی ثبت کنند و لوازم دست دوم خودشان مانند مبلمان، فرش، لوازم آشپزخانه، لوازم تزیینی و ... به صورت آنلاین برای فروش قرار دهند بنابراین اگر میخواهید لوازم خانگی برای خانهتان بخرید و یا آنها را بفروشید کافیست به وبسایت حیاطمون مراجعه کنید و البته به ازای ثبت هر 5 آگهی 10 لیر دریافت کنید.
سخن پایانی ...
به طور کلی در این مطلب از مجله حیاطمون ویژگیهای سبک مینیمال را معرفی کردیم. و گفتیم که از این سبک میتوان در زمینه مد و استایل، معماری، موسیقی، طراحی، نقاشی و ... استفاده کرد. اما سبک مینیمال تنها سبک برای دکوراسیون منزل نیست. سبکهای دیگری مانند سبک کلاسیک، سبک اسکاندیناوی، سبک انگلیسی و ... نیز استفاده کرد و هرکدام قواعد خاص خودشان را دارند که در مطالب دیگر مجله حیاطمون در مورد آنها توضیح خواهیم داد.
مقاله مرتبط: انواع سبکهای دکوراسیون منزل