آزمون تومر

تسلط بر زبان از مهمترین مسائلیست که پیش از مهاجرت باید به آن توجه کرد. همه ما کم و بیش با زبان انگلیسی آشنا هستیم اما اگر قصد مهاجرت به کشوری مانند ترکیه را داشته باشید که زبان رسمی آن ترکی استانبولی است یادگیری زبان ترکی ممکن است مشکل تر باشد و برای زندگی در ترکیه بهتر است دورههای آموزش زبان ترکی استانبولی را بگذرانید.
اما اگر قصد ادامه تحصیل در دانشگاههای برتر ترکیه و یا اشتغال در کشور ترکیه را دارید یکی از مهمترین مدارکی که باید به همراه داشته باشید مدرک زبان با حداقل نمره قبولی است که بیانگر سطح زبان شما است.
مقاله مرتبط: دانشگاههای برتر ترکیه را بشناسید!
آزمون تومر یکی از معتبرترین آزمونها برای سنجش سطح زبان ترکی استانبولی است و و هدف آن سنجش سطح زبان مهاجرینیست که قصد ادامه تحصیل در ترکیه و یا کار در ترکیه را دارند. این آزمون مانند آزمونهای تافل و آیلتس که برای سنجش سطح زبانها انگلیسی است؛ از اهمیت زیادی برخوردار است به طوری که شرط تحصیل تقریبا در همه دانشگاههای ترکیه به خصوص آنهایی که به زبان ترکی تدریس میکنند داشتن حداقل نمره قبولی در این آزمون است.
تومر (Tomer) مخفف کلمه Turke Ogretim Merkeziو به معنای مرکز آموزش ترکی است. این آزمون برای اولین بار در سال ۱۹۸۴ توسط دولت و با مسئولیت دانشگاه آنکارا برگزار شد و تا به امروز ادامه دارد. این آزمون در ترکیه هر هفته برگزار میشود و در آن چهار مهارت اصلی شما یعنی مهارتهای خواندن(Reading)، نوشتن(Writing)، شنیداری(Listening) و گفتاری(Speaking) است مورد ارزیابی قرار میگیرد و شما میتوانید با شرکت در کلاسهای آموزشی مرکز تومر سطح خود را به حد قابل قبول برسانید.
سطوح آزمون تومر
سطوح زبان براساس آزمون تومر شامل چهار سطح A1 و A2 (مبتدی)، B1 و B2 (متوسط) و C1 و C2 (پیشرفته) است و مجموع نمرات کلی متقاضی در همه سطوح بیانگر میزان توانایی او در تسلط به زبان ترکی استانبولی است.
سطح A1 ابتداییترین اولین سطح آموزش زبان ترکی است و در این سطح فرد میتواند موضوعات بسیار سادهای که در زندگی روزمره برای همه شناخته شده است را مطرح کند و نیازهای اساسی خود را برطرف کند.
سطح A2 نیز مبتدی است اما در این سطح، فرد میتواند از عبارات ساده و مرتبط با محیط و موضوعات پیرامون خود استفاده کند و با دیگران ارتباط برقرار کند.
سطح B1 متوسط است. در این سطح، فرد با زبان ترکی آشناست و میتواند به راحتی از کلمات عادی روزمره استفاده کند و صحبت-های دیگران را به وضوح متوجه شود؛ و همچنین میتواند متنهای مشکلتر و موضوعات مورد علاقهاش را بفهمد و درباره آن جملات ساده و مرتبط به هم بسازد.
سطح B2 معادل سطح خوب در زبان است و در این سطح ، فرد میتواند جملات اصلی و پیچیده را درک کند و همچنین با عبارات مرتبط به حوزهاش، آشنایی دارد و میتواند در مصاحبه از آنها استفاده کند.
سطح C1 معادل سطح خیلی خوب زبان است و در این سطح از آزمون، شخص میتواند جملات طولانی و پیچیده درک کند و خلاصه یا چکیدهای مفصل از آن بیان کند.
سطح C2 سطح عالی زبان است و در این سطح فرد بدون هیچ مشکلی و همانند یک شهروند عادی ترک زبان هر چیزی را درک کند و بخواند. همچنین میتواند اطلاعات کتابها یا گفتارها را خلاصه و به شکل واضح اظهاراتی را در موردش بیان کند.
مقاله مرتبط: زبان ترکی استانبولی یاد بگیریم!
مدارک آزمون تومر
آزمون تومر دارای دو نوع مدرک است، یکی گواهینامه یا همان (Sertifika)ست که اعتبار آن ۲ سال است و به افرادی که نمره قبولی در سطح A2، سطح B2 و سطح C1 داشته باشند تعلق میگیرد و دیگری مدرک دیپلم (Diploma) است که محدودیت اعتبار ندارد و به افرادی که نمره قبولی در سطح C2 داشته باشند تعلق میگیرد و البته هزینه دریافت این مدرک نسبت به گواهینامه بیشتر است.
سیستم نمرهدهی در آزمون تومر
آزمون تومر شامل پنج بخش است که بخش درک مطلب 25 نمره، بخش خواندن 25 نمره، بخش مکالمه 15 نمره، بخش توصیح شفاهی 10 نمره و بخش توضیح نوشتاری 25 نمره دارد که مجموعا 100 نمره میشود.
*در هر یک از بخشها باید حداقل 50 درصد نمره را بگیرید تا به سطح قابل قبول برسید.
بیشتر بخوانید: آزمون SAT چیست؟
محاسبه نمرات در آزمون تومر
اگر مجموع نمرات بین ۵۰ تا ۵۹ باشد فرد موفق به دریافت مدرک سطح A2 میشود
اگر مجموع نمرات بین ۶۰ تا ۶۵ باشد فرد موفق به دریافت مدرک سطح B1 میشود
اگر مجموع نمرات بین ۶۶ تا ۷۰ باشد فرد موفق به دریافت مدرک سطح B2 میشود
اگر مجموع نمرات بین ۷۱ تا ۱۰۰ فرد موفق به دریافت مدرک سطح C1 میشود
براساس اطلاعاتی که در وبسایت تومر بیان شده، شرکتکنندگان در آزمون تومر در صورت گرفتن نمره زیر ۵۰ امکان دریافت مدرک تومر را نخواهند داشت همچنین بنابر صلاحدید دپارتمان پذیرش تحصیلی دانشگاههای دولتی ترکیه، سطح مورد درخواست مدرک تومر ممکن است متغیر باشد.
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام آزمون تومر
برای ثبت نام در این آزمون نیازی به مدارک خاصی نیست. تنها باید دو قطعه عکس و کپی گذرنامه خود را تحویل دهید و در صورت نداشتن گذرنامه، میتوانید ترجمه رسمی از شناسنامه خود به زبان ترکی را جایگزین کنید.
*برای شرکت در آزمون نیازی به ویزای ترکیه ندارید و میتوانید از ایران نیز ثبت خود را انجام دهید. البته بعضی از مراکز در تهران هم این آزمون را برگزار میکنند.
*هزینه شرکت در آزمون برای دریافت گواهی نامه 100 یورو و برای دریافت دیپلم 150 یورو است.
محل برگزاری آزمون تومر
همانطوری که گفتیم این آزمون زیر نظر دانشگاه آنکارا است و هرساله در شهرهای ترکیه برگزار میشود و در استانبول که متقاضیان بیشتری هستند هر هفته انجام میشود و افرادی که اقامت توریستی و یکساله دارند نیز به راحتی میتوانند در این آزمون شرکت کنند. در سراسر جهان نیز دانشگاههایی که مورد تایید دانشگاه آنکارا هستند؛ این آزمون را برگزار میکنند.
سخن پایانی ...
در این مطلب از مجله حیاطمون از اهمیت شرکت در آزمون تومر و انواع مدرکها و سیستم نمرهدهی آن صحبت کردیم. لازم است بدانید که اگر قصد ادامه تحصیل در ترکیه را دارید باید در آزمون تومر شرکت کنید و بسته به نیاز خود در مدرک خود را دریافت کنید اما پیش از شرکت در آزمون باید دانش کافی از زبان ترکی استانبولی داشته باشید و یادگیری این زبان به خصوص اگر با آشنایی نداشته باشید ممکن است مشکل باشد. مجموعه حیاطمون میتواند در این مسیر شما را یاری کند در این مجموعه کلاسها و دورههای آموزش زبان ترکی استانبولی به صورت آنلاین و با توجه به سطح شما و با معلمان مجرب و نیتیو برگزار میشود و شما میتوانید در بخش آموزش زبان در وبسایت حیاطمون دیگر اطلاعات جهت ثبت نام را مشاهده کنید. امیدواریم بتوانیم در این مسیر دشوار شما را همراهی کنیم.