ازدواج ایرانیان در ترکیه

ازدواج یکی از مهمترین مسائل در زندگی است که قوانین و سنتهای آن در هر کشور متفاوت است. اگر در ترکیه زندگی میکنید یکی از سوالاتی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که شرایط ازدواج ایرانیان در ترکیه چیست؟ قوانین ازدواج با یک شهروند ترک به چه صورت است؟ آیا میتوان از طریق ازدواج اقامت دائم گرفت؟ در این مطلب از وبسایت حیاطمون به این موضوع مهم و اساسی میپردازیم. پس با ما همراه باشید:
ازدواج در ترکیه
در پاسخ به این سوال که "آیا میتوان در ترکیه ازدواج کرد؟" باید بگوییم بله.
ترکیه یکی از کشورهای مقصد ایرانیان برای ازدواج است زیرا میتوانید به راحتی سند ازدواج بینالمللی دریافت کنید و البته مراحلی هم که برای ازدواج در آنجا باید طی کنید بسیار ساده و سریع است اما متفاوت از مراحلی است که باید در ایران بگذرانید.
مدارک ازدواج برای آقایان ایرانی
یکی از مدارک مهمی که آقایان باید برای ازدواج داشته باشید برگه گواهی تجرد است که میتوانید با به همراه داشتن اصل شناسنامه، آن را از کنسولگری ایران در ترکیه دریافت کنید و سپس برای تایید آن باید به وزارت امور خارجه در ترکیه در آنکارا بروید.
*در صورتی که شناسنامه شما المثنی است برای گرفتن برگه تجرد باید به اداره ثبت احوال بروید و برای تایید آن به اداره سجلات وزارت امور خارجه ایران بروید و دو هفته بعد آن را به اداره کنسولگری ببرید.
*در ترکیه، ترجمه برگه تجرد توسط دارالترجمه، معمولا پذیرفته نمیشود. حتما برگه تجرد خود را به زبان ترکی به همراه داشته باشید.
مدارک ازدواج برای خانمهای ایرانی
خانمها نیز همه مدارکی که آقایان باید به همراه داشته باشند نیاز دارند و علاوه بر آن یک برگه رضایتنامه محضری از طرف پدر و در صورت فوت پدر، مدرکی مبنی بر فوت پدر هم الزامی است.
در صورتی که پدر ایشان در ترکیه باشد میتوانند این رضایتنامه را از کنسولگری دریافت کنند و نیازی به رضایتنامه محضری ندارند.
*برای بانوان مطلقه به همراه داشتن سند طلاق و داشتن برگه تجرد اجباری است.
مدارک دیگری مانند آزمایش خون که نشاندهنده سلامت شما و تشخیص بیماریهای ارثی است، نیز برای ازدواج باید داشته باشید
همچنین باید به زبان ترکی مسلط باشید و در صورت عدم تسلط حضور مترجم زبان ترکی در محل اجباری است.
همچنین باید ترجمه همه مدارک و گذرنامهتان را نیز به همراه داشته باشید. سپس فرمهای مربوطه را از شهرداری دریافت و امضا کنید و در یکی از دفاتر اسناد رسمی ثبت کنید.
بعد انجام این مراحل تاریخ عقد شما مشخص میشود که میتوانید در سالن شهرداری یکی از شهرهای ترکیه برگزار کنید سپس ازدواج شما در ترکیه ثبت میشود.
اگر بخواهید ازدواج خود را در ایران نیز ثبت کنید باید برگه عقد در ترکیه را به کنسولگری ایران ببرد. در آنجا پس از عقد دینی که معمولا در رایزنی فرهنگی ایران انجام میگیرد میتوانید مدارک ازدواج خود را به ثبت کنید و قباله ازدواج را دریافت کنید.
زمان لازم برای انجام مراحل ازدواج در ترکیه حداقل 7 روز کار است اما اگر بخواهید عقد شرعی و ثبت ازدواج در شناسنامه ایرانی داشته باشید باید به سفارت ایران ترکیه در بروید و این 4 روز دیگر اضافه میشود
سخن پایانی ...
در این مطلب از مجله حیاطمون نحوه انجام مراسم ازدواج در ترکیه را بررسی کردیم. اما در صورتی که بخواهید با یک شهروند ترکیه ازدواج کنید ممکن است چه مشکلاتی بر سر راه شما قرار بگیرد ؟ در مجله حیاطمون به بررسی این موضوع نیز پرداختهایم تا شما بتوانید پیش انجام ازدواج اطلاعات کافی داشته باشید